Novosti

6 razloga i 5 zanimanja zbog čega bi tvoj izbor trebao biti Ekonomska škola Joze Martinovića Mostar!

 

08.05.2024 20:55
Slika
 

Stres i strka oko odabira srednjoškolskoga obrazovanja muke su kroz koje prolazi svaki četrnaestogodišnjak. Ne želiš razočarati roditelje, bake, djedove, tetke… no njihov izbor  ti se baš i ne sviđa.

Svi imaju velika očekivanja od tebe, daju ti savjete i prijedloge zbog čega odabrati baš tu školu…na izmaku si snaga i već gubiš konce u svemu tome…Ono što bi trebao biti radostan trenutak i jedno novo poglavlje u tvome životu pretvara se u tunel kojem ne vidiš kraj.

Možda ti mi možemo pomoći. Donosimo ti 6 razloga zbog čega upisati baš Ekonomsku školu Joze Martinovića Mostar i zbog čega se nećeš pokajati.

  1. Raznolik izbor zanimanja

Ovisno o tvojim sklonostima, ekonomija, pravo, jezici, nudimo čak 5 zanimanja u školskoj 2024./25. godini:

- Ekonomist - stječeš stručno znanje o ekonomskim pojavama i procesima, kako pratiti i prognozirati ekonomske trendove, analizirati ponudu i potražnju roba i usluga u gospodarstvu i o mnogo toga još na području ekonomije kroz predmete:

 - računovodstvo

            - poduzetništvo

            - poslovne komunikacije

            - dioničarsko gospodarstvo

            - poduzeće za vježbu i dr.

Suradnja s Gradom Mostarom -  obavljanje stručne prakse u Gradskoj upravi Grada Mostara.

- Ekonomist - poslovna informatika - stručna znanja  o primjeni suvremenih informatičkih koncepata u ekonomskim područjima, kao što su računovodstvo, financije i bankarstvo, turizam, menadžment, marketing i sl., stječeš kroz predmete:

            - poslovni engleski

             - programiranje

             - web-dizajn

            -  statistiku

            - obiteljski posao i dr.

- Ekonomist – digitalni marketing - digitalni marketing podrazumijeva uporabu online kanala i elektroničkoga poslovanja za oglašavanje proizvoda ili usluga na internetu, a kako ovladati suvremenim strategijama digitalnoga marketinga izučavaš  kroz predmete:

            - marketinško komuniciranje

            - menadžment prodaje

            - poslovnu psihologiju

            - web-dizajn

            - poslovnu statistiku i dr.

 - Upravni referent - stručna znanja i vještine o uredskome poslovanju i dopisivanju, upravnome postupku, imovinskome pravu, obiteljskome pravu, radnome pravu i državnome ustroju učenici stječeš  kroz predmete:

            - radno pravo

            - uvod u državu i pravo

            - upravni postupak

            - uredsko poslovanje i dopisivanje

            - uvod u obiteljsko pravo i dr.

Stručna praksa u Općinskome sudu u Mostaru.

 

- Komercijalist - otvaraju ti se široke mogućnosti zapošljavanja u domaćem i međunarodnom otpremništvu, osiguravajućim društvima, prijevozničkim poduzećima, u poslovima nabave, vanjske trgovine i sl., a znanje  stječeš kroz predmete:

            - trgovinsko poslovanje

            - poduzetništvo

            - promocijske aktivnosti

            - tehniku vanjskotrgovinskog poslovanja

            - poslovne komunikacije i dr.

Teorijsku nastava imaš četiri, a praktičnu JEDAN dan u tjednu.

 

  1. Mogućnost mijenjanja zanimanja

Ukoliko se na kraju prvoga razreda ne vidiš u odabranome zanimanju, možeš mijenjati zanimanje. Osjetiš školu i predmete, stručne i izborne, i još uvijek stigneš mijenjati smjer i odabrati ono što te uistinu zanima.

 

  1. Široke mogućnosti zapošljavanja

Stečena znanja omogućavaju ti obavljanje široke palete poslova u privatnome, javnome i neprofitnome sektoru.

Nakon završenoga školovanja možeš uspješno konkurirati na tržištu rada, a prepoznatljivost i uspješnost u završavanju studija na visokoj je razini.

  1. Mlad nastavni kadar i specijalizirani kabineti

Nastavnici koji su mladi i stručni u svome radu, poznaju suvremene tehnike i oblike rada i tehnologiju. Nastavnici koji te uvode u jedno novo doba obrazovanja usmjereno na pojedinca i njegov individualni napredak.

Nastava se izvodi u specijaliziranim učionicama i kabinetima opremljenim najsuvremenijim pomagalima.

 

  1. Putovanja i projekti

Mogućnost odlaska na razna putovanja i izlete te sudjelovanja na brojnim natjecanjima, projektima i aktivnostima školskih sekcija. Prilika da, pored ekskurzije, odeš na tri do četiri putovanja godišnje i posjetiš neke od najuspješnijih tvrtki i medijskih kuća u Bosni i Hercegovini. Izbor je tvoj. A još i ako si i odličan učenik - nagradno putovanje za sve uzorne i odlične učenike u mjesecu svibnju.

  1. Škola u kojoj se osjećaš kao doma

Posljednje od bezbroj drugih koje bismo mogli navesti jest osjećaj koji imaju svi naši učenici i roditelji - u školi se osjećaš kao doma. Voljen si i cijenjen, od ulaska u školu gdje te dočeka vedri osmijeh dežurnoga nastavnika ili spremačica, do uprave i stručnih suradnika koji su u svakom trenutku tu za sve tvoje potrebe.

Briga o  svakom pojedinom učeniku i njegovim sklonostima i osobnosti, škola s nultom stopom nasilja, kvalitetnim i uspješnim radom, njegovanju drugarstva… samo su neke od odlika na koje smo ponosni i koje i ti možeš s nama dalje razvijati.

Odluči se i dobro nam došao/došla!

0 0