Novosti

Edukacijom do većih prava potrošača

 

20.03.2023 11:38
Slika
 

„Kupac je uvijek upravu“, poznata je uzrečica koja nas podsjeća na prava potrošača o kojima su naši učenici u pratnji svojih profesorica Kornelije Marijanović i Ivane Noršić imali priliku naučiti više na predavanju koje je održano 13. ožujka na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru organiziranom u povodu Dana potrošača. 

Kroz tri dvadesetominutna predavanja predavači Saša Marić, Haris Poturković i Marija Čutura su učenicima i studentima govorili o različitim  problemima s kojima se susreću potrošači, ponudili rješenja, predstavili tehnologiju pomoću koje se takvi problemi sprječavaju te iznijeli mnoge zanimljivosti o potrošnji i marketingu. Vrlo je zanimljiv bio osvrt profesorice Čuture na prikriveni marketing kojem smo svakodnevno izloženi, posebno generacija „Z“, a najviše se pojavljuje u filmovima i serijama, kao i sponzorirani marketing koji nas prati korištenjem naših podataka dostupnih kroz izravne poruke. 

Možemo sa sigurnošću reći kako je ovo predavanje bilo vrlo poučno za sve nazočne, a zabavni kviz u kojem su sudjelovali motivirao je učenike za dodatno prikupljanje informacija.  Natalia Prskalo, III. a

0 0