Novosti

Multimedijska sekcija posjetila Bljesak

 

22.05.2023 09:22
Slika
 

Članovi naše sekcije u četvrtak, 18. svibnja, posjetili su redakciju portala Bljesak.info gdje su nas ugostili Berislav Jurič, glavni urednik, Miro Škobić, fotograf i osnivač portala, Denis Kapetanović, fotograf i ostali članovi redakcije. 

Ispričali su nam kako je nastao ovaj portal te kako je s vremenom prerastao lokalne okvire i postao regionalni medij. Glavni urednik nam je govorio o novinarskom zanatu, prioritetima i izazovima s kojima se novinari susreću u svome poslu, a saznali smo i male tajne o tomu kako snimiti kvalitetnu fotografiju. 

Imali smo i priliku čuti nešto više o kreiranju podcasta, internetskom medijskom formatu čija je popularnost porasla strelovitom brzinom. Jedan takav podcast na Bljesku vodi i naš maturant David Čerkez, i to vrlo uspješno.

Zahvaljujemo redakciji Bljeska.info na izdvojenom vremenu, ljubaznom prijmu i mnoštvu korisnih informacija koje su podijelili s nama. Bilo je tu i zanimljivih poslovnih prijedloga za naše mlade novinare, možda se među njima krije neka nova medijska zvijezda, tko zna? Upravo je to i svrha ovakvih posjeta, otvoriti nove vidike i naučiti nešto novo.


Sara Raič, III. b

0 0