Novosti

Naši vrijedni „Francuzi“ na terenskoj nastavi

 

20.03.2023 11:37
Slika
 

Učenici prvih i drugih razreda naše škole zajedno s profesoricom Antonijom Nikolić u ponedjeljak, 6. ožujka 2023. u okviru terenske nastave francuskoga jezika posjetili su eno-gastronomski kompleks Romanca i turističku agenciju „Almira Travel“. U ranim jutarnjim satima sastali su se s kolegama iz Druge gimnazije Mostar i Gimnazije Mostar te se zajednički uputili u vinski podrum restorana Romanca koji je smješten u srcu plantaže Konjusi.

Dočekao ih je i lijepo ugostio gospodin Mario Čule te im ispričao inspirativnu priču o svom obrazovanju i iskustvima stečenim u Bordeauxu u Francuskoj. Nakon završenog master studija vratio se u Mostar i svoje profesionalno iskustvo vezano za vina i agronomiju nastavio izgrađivati kroz poslovnu suradnju s kolegama iz Francuske. 

Uslijedio je posjet Starom gradu i turističkoj agenciji „Almira Travel“. Gospođa Almira Grčić, vlasnica hotela i turističke agencije, učenicima je ukazala na važnost francuskoga jezika u turizmu. Objasnila im je zašto je odlučila postati turistički vodič te istaknula kako u našem gradu nedostaje vodiča koji su govornici francuskoga jezika. Poručila je učenicima da nastave vrijedno učiti francuski i ne posustaju u svojim životnim opredjeljenjima. 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                 Dora Ladan, II. c

0 0