Novosti

''Projekt građanin'' - osvojeno drugo mjesto

 

28.04.2023 12:25
Slika
 

Natjecanje ''Projekt građanin'' održano je 26. travnja 2023. na razini srednjih škola Grada Mostara.  Učenici naše škole osvojili su drugo mjesto u jakoj konkurenciji srednjoškolaca. 

Zahvaljujemo organizatorima: Civitasu BiH i Ministarstvu prosvijete, znanosti, kulture i športa HNŽ-a na suradnji i prepoznavanju problema javne politike koju su naši učenici predstavili.

Tim naše škole obradio je temu  Javni prijevoz u mostarskim prigradskim naseljima gdje su kao problem javne politike istaknuli potrebu uvođenja dodatnih linija u prigradskim naseljima i financiranje prijevoza redovitih srednjoškolaca. 

Prijedlog su podržali Vijeće učenika i roditelja naše škole, Vijeće mladih Grada Mostara, anketirani mostarski srednjoškolci, Vlada HNŽ-a,  Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i  športa HNŽ-a. 

Uživali su u terenskoj nastavi, istraživačkom radu, učenju zakonskih propisa te  novim saznanjima i suradnji.  

''Naučili smo da možemo mijenjati i predlagati politiku u našem, gradu, županiji i zajednici.  Da ponekad i nemoguće je i te kako moguće.  Ako niste pokušali, niste ni saznali. Ponosni smo jer jesmo!'' Tim Civitas sekcije  SEŠJM

                                                                                                                                                                Natalia Udovičić i Sara Raič III.b

0 0