Novosti

S.T.A.R Challenge: Naši maturanti uspješno odgovorili izazovima poduzetništva

 

13.02.2023 09:15
Slika
 

Natjecanje iz poduzetništva S.T.A.R Challenge održano je 9. veljače 2023. u prostorijama Centra za kulturu Mostar. S.T.A.R Challenge je najveće državno natjecanje srednjoškolaca u poduzetništvu koje se održava od 2013. u Bosni i Hercegovini, a kojeg se sjećamo pod nazivom MUNJA BUSINESS CHALLENGE.

Našu školu su predstavljali maturanti  IV. e i  IV. b:  Monika Komadina, Nika Lakić i Luka Šakota pod vodstvom profesorice Bernadice Milićević. Natjecanje se organizira po međunarodnoj metodologiji globalne organizacije Junior Achivement koja se provodi u više od 100 zemalja svijeta. Učenici su rješavali poslovni zadatak koji su dobili od stručnjaka i menadžera razvijajući svijest o poduzetništvu, kao i vještine rješavanja problema, timskog rada, analitičkog razmišljanja i prezentacijske vještine. Sudjelovalo je 55 srednjoškolaca iz Mostara, Čitluka, Stoca, Konjica i drugih gradova. 

Učenici su bili raspoređeni u 11 timova te su zajedničkim snagama uz potporu mentora radili na kreiranju kampanje s ciljem upoznavanja bh. mladih s dobrobitima programa za mlade koje nudi Europska unija.

Naša učenica Monika Komadina je sa svojim timom osvojila 1. mjesto i ide dalje na državno natjecanje koje će se održati u Sarajevu.

Čestitamo našoj Moniki na osvojenom prvome mjestu i svim učenicima na sudjelovanju.

                                                                                                                                                                                                                                    Luka Šakota, IV. b

0 0