Novosti

U veljači sa dva lica šeta svaka maškarica…

 

22.02.2023 14:51
Slika
 

Svi barem na jedan dan poželimo postati netko drugi, netko bolji, lošiji, smješniji, čudniji, jednostavno drukčiji. Pokladni utorak, 21. veljače, pravo je vrijeme za to. 

Poklade, fašnik, maškare, mesopust, karneval samo su neki od naziva kojima obilježavamo vrijeme preobrazbe. Tako su i ove godine učenici i profesori naše škole imali kreativne i domišljate preobrazbe. Svoja kostimirana izdanja predstavili su u našoj školskoj dvorani u kojoj je vrvjelo od smijeha, plesa, pjesme i zanimljive igre. Najkreativniji, najoriginalniji, najspretniji i najbrži osvojili su i vrijedne nagrade. 

Čestitamo svim odjelima koji su se tematski maskirali, a to su: I. a, I. b, II. b, III. a, III. b, III. c, IV. a,  IV. b i IV. c. Posebne čestitke upućujemo odjelu III. a koji je osvojio prvu nagradu za najbolju masku, zaista su bili originalni. 

Nismo propustili priliku prisjetiti se tradicije obilježavanja fašnika koja seže daleko u povijest, a korijene vuče iz kršćanstva. U mnogim se dijelovima Europe obilježava fašnik, no svaki kraj ima svoje specifičnosti. Učenica naše škole Talitha Anna Thomas podsjetila nas je kako u Velikoj Britaniji na pokladni utorak obilježavaju Dan palačinki, pa smo ovogodišnju trpezu, pored nezaobilaznih krafni, upotpunili i palačinkama.  

Kroz veseli program vodili su nas učenici III. c s profesoricama Ivanom Rosić i Anom Šutalo na čemu im zahvaljujemo. Hvala i svim sudionicima na lijepom druženju i pozitivnoj energiji. Vidimo se dogodine!

                                                                                                                                                                                                                    Sara Raič, III. b

0 0